Kudüs'teki Teşkilatlardan Siyonist Rejim'e Mescid-i Aksa Uyarısı

Evkaf ve İslamî Kutsallar Konseyi ile Yüksek İslam Heyeti ve Fetva İdaresi siyonist İşgal rejiminin Mescidi Aksa muhafızlarını tutuklaması ve onları Aksa’dan uzaklaştırması hakkında açıklamalarda bulunarak siyonist işgalciyi uyardı. 

Görüntülenme: 1522 Tarih: 30 Temmuz 2016 09:28
Kudüs'teki Teşkilatlardan Siyonist Rejim'e Mescid-i Aksa Uyarısı

Evkaf Konseyi açıklamasında, 'İşgal rejimi son birkaç gün içinde Mescidi Aksa muhafızlarından bazılarını ve camideki İmar Komisyonu üyelerinden birini tutukladı. Bazı görevlileri ve muhafızları da ifadeye çağırıp Aksa’dan uzaklaştırıldıklarına dair tebligat teslim etti. Bununla yetinmeyen işgal rejimi, görevlileri ve muhafızları para cezalarına da çarptırıp belgeler imzalattı' ifadesinde bulundu.

ayrıca açıklamada, işgal rejimiyle ona bağlı kurum ve kuruluşların Evkaf Konseyi çalışanlarıyla, camiyi imar edenleri ve koruyanları tutuklayıp cezalandırmasının, işgal polisi himayesinde Aksa’ya baskın yapan Siyonist yerleşimcilere karşı duran ve müdahale edenleri korkutmak, sindirmek, susturmak ve cezalandırmaktan başka birşey olmadığına dikkat çekti.

Siyonist İşgal rejimini tutum ve politikalar konusunda uyaran konsey, 'İşgal rejimi şunu iyi bilsin ki bütün Müslümanlar kutsal mekanları olan Mescidi Aksa’yı savunmaya çalışan İslamî Vakıflar ve Aksa muhafızlarının yanındadır' açıklamasında bulundu.

İSLAMİANALİZ

Yorumlar