Abbas Yönetimi Siyonist Rejim'e Hizmet Ediyor

Filistin Yönetimi'ne bağlı güçlerin üniversite öğrencileriyle Siyonist zindanlardan çıkmış olan esirlere yönelik baskıları devam ediyor.  

Görüntülenme: 1119 Tarih: 31 Temmuz 2016 16:32
Abbas Yönetimi Siyonist Rejim'e Hizmet Ediyor

Hamas’ın Batı Yaka’daki teşkilatının resmi internet sitesi Umame’nin verdiği habere göre, Filistin Yönetimi'ne bağlı güçler bir üniversite öğrencisiyle özgürlüğe kavuşan iki esiri tutuklarken, daha önce siyasi görüşleri nedeniyle tutukladığı onlarca kişiyi de zindanda tutmayı sürdürüyor.

Abbas’a bağlı istihbarat birimi Ramallah’ta ifadeye çağırdığı eski esirlerden İbrahim El-Aruri’yi gözaltına alıp 15 gün tutuklama kararı çıkardı. El-Aruri daha önce de birkaç kez görüşleri nedeniyle tutuklanmıştı.

İşgal güçleriyle Abbas güçleri arasındaki koordinasyon ve işbirliği de devam ediyor. Rol paylaşımına gittiklerini gösteren onlarca olay meydana geliyor. Onlardan biri de dün meydana geldi. Abbas güçleri tarafından 8 aydır aranan ve iki gün önce de operasyona maruz kalan eski esir Muhammed Ahmed En-Neccar işgal güçleri tarafından tutuklandı.

El-Halil’de tutuklandıktan sonra mahkemece salıverilmesine karar verilen Müslim Eyub El-Kavasimi serbest bırakılmazken, istihbarat birimi de üniversite öğrencisini yedi gündür gözaltında tutuyor.

Kalkiliya’da ise daha önce Koruyucu Güvenlik tarafından tutuklanıp işkence gördüğü için bedeninde ciddi sıkıntılar çeken Behcet Yamin ifade vermesi için istihbarata çağrıldı.

Cenin şehrinde daha önce gözaltına alınan Muhammed Salah Ebu Cendel hâlâ gözaltında tutuluyor.

fiem

Yorumlar