Siyonist İşgal Rejimi Kudüs’teki Siyonist Okullara Büyük Bütçe Ayırdı

Siyonist işgal rejiminde yayınlanan haftalık Jerusalem gazetesi Doğu Kudüs’te 105 bin Filistinli öğrencinin öğrenim gördüğü okullarda ciddi manada derslik sıkıntısı olduğunu belirtti.  

Görüntülenme: 1694 Tarih: 31 Temmuz 2016 01:34
Siyonist İşgal Rejimi Kudüs’teki Siyonist Okullara Büyük Bütçe Ayırdı

Gazete verdiği haberde, Yahudi çocukların gittiği okullara yapılan yatırımla Filistinli çocukların gittiği okullara yapılan yatırım arasında uçurum olduğunu yazdı.

Gazete, İsrail'in önümüzdeki eğitim öğretim yılı için Doğu Kudüs'teki okulların durumunu düzeltmek üzere 46 milyon şikel bütçe ayırdığını ifade etti. Kudüs’teki işgal rejiminin resmi okullarında 61 bin çocuk eğitim görüyor.

Siyonist işgal rejimi aşırı gelenekçi olan Haredim dini cemaatinin özel okulları için de 42 milyon şikel ayırdı. Haredim okullarında 109 bin 289 öğrenci okuyor.

İşgal mahkemesi beş yıl önce aldığı bir kararla Doğu Kudüs’teki okullar arasındaki uçurumun giderilmesini talep etmişti. Ancak durum olduğu gibi devam etti. Geçen yıl 25 derslik yapılırken, bu yıl ise 50 derslik yapıldı.

İşgal rejimi Kudüs’teki Filistin okullarından sadece İsrail müfredatını kabul edenlere yardım ediyor. İsrail müfredatını kabul etmeyen ve uygulamayan okullara yardım yapılmıyor.
fiem

Yorumlar