Siyonist Komutan Kobi Barak:Gazze’ye Açılacak Yeni Bir Savaş Dünya Savaşı Gibi Olacak

İsrail ordusu piyade kuvvetleri komutanı Kobi Barak, Gazze ile yapılacak yeni bir savaşın oldukça zor ve çetin olacağını, bu savaşın yerin üstünde, yerin altında ve insanların yoğun olduğu noktalarda olacağını söyledi.  

Görüntülenme: 1611 Tarih: 31 Temmuz 2016 06:02
Siyonist Komutan Kobi Barak:Gazze’ye Açılacak Yeni Bir Savaş Dünya Savaşı Gibi Olacak

Yediot Aharanot gazetesine konuşan Barak, “2014'teki Gazze Savaşı'nda bir sonraki savaşın çok daha zor ve çetin geçeceğini anladık. Olası bir savaş yerin üstünde ve yerin altında gelişeceği gibi Şucaiye bölgesi gibi nüfusu oldukça yoğun olan yerlerde de sürecek” dedi.

Gelecek savaşın ikinci dünya savaşına benzeyeceğini iddia eden Siyonist komutan, iç cephe ile öncü güçlerin ağır darbelerle karşılaşacaklarını dolayısıyla iyi hazırlık yapmak gerektiğini ifade etti.

Gazze’deki direniş güçlerinin tanklara karşı daha fazla top ve füze gücü geliştireceğini belirten Barak, öyle bir savaşta savaşçıların Gazze sınırına yakın yerleşkelere sızacaklarını ve orduya lojistik destek sağlayan bütün birimleri ateş hattına sokacağını kaydetti.

Siyonist komutan değerlendirmelerinde, muhtemel bir savaştan önce İsrail toplumunun hazırlıklı olması, askerlerin kuzeye ve güneye hareket ettiğinde neler olacağını, lojistik destek birimlerinin ateş hattına girdiklerinde nasıl hareket edeceğini iyi anlaması gerektiğini söyledi.

fiem

Yorumlar