Sami Ebu Zuhri'den Suud Açıklaması

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Suudi Arabistanlı emekli General Enver Işki'nin işgal rejimine gerçekleştirdiği ziyarete yönelik Suudi Arabistan halkının gösterdiği tepkinin takdire layık olduğunu ifade etti.  

Görüntülenme: 1550 Tarih: 31 Temmuz 2016 00:00
Sami Ebu Zuhri'den Suud Açıklaması

Hamas Hareketi sözcülerinden Sami Ebu Zuhri, bugün (31 Temmuz Pazar) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, Suudi Arabistan halkının ziyareti reddeden tavrının Suudi Arabistan'ın Filistin davasına yaklaşımına uygun olduğu belirtildi.

Ebu Zuhri, Suudi Arabistan'dan bu tür ziyaretlerin tekrarlanmaması için gerekli tedbirleri almasını isteyerek, işgal rejiminin bu ziyaretleri Filistin halkının haklarını çiğnemek için kullandığını söyledi.

Suudi Arabistanlı aktivistler, emekli General Enver Işki'nin işgal rejimine düzenlediği ziyareti protesto ederek sosyal paylaşım sitelerinden Twitter'da açtıkları etiketle tepkilerini ortaya koymuştu.

Işki'nin ziyaretinin ardından Siyonistlerin önde gelen şahsiyetlerinden bir grubun da Riyad'ı ziyaret edeceği öne sürüldü.

fiem

Yorumlar