Gazzeli Gazeteciler Son Savaşta Siyonistlerin Şehit Ettiği Meslektaşlarını Andı

Filistinli onlarca gazeteci dün Gazze'de 2014 yazında işgal ordusunun Gazze Şeridi'ne açtığı savaşta şehit olan 17 gazeteciyi anmak için savaşın ikinci yıldönümünde gösteri düzenledi.  

Görüntülenme: 1766 Tarih: 01 Ağustos 2016 09:33
Gazzeli Gazeteciler Son Savaşta Siyonistlerin Şehit Ettiği Meslektaşlarını Andı

Gösteriyi düzenleyen Gazeteciler Forumu, şehit gazetecilerin ailelerine destek çağrısında bulunarak, şehit gazetecilerin çocuklarına vefa borcu olarak onurlu bir yaşam imkânı sağlanması gerektiğini bildirdi.

Gazeteciler Forumu, Filistinli gazetecileri katleden ve basın-yayın organlarını bombalayan İsrailli savaş suçlularının uluslararası mahkemelerde yargılanması gerektiğine dikkat çekti.

Gösteriye katılan kadın gazetecilerden Gazeteciler Forumu Başkan Yardımcısı Hibe Sekik, işgal rejiminin basın özgürlüğü ve gazetecilikle ilgili tüm uluslararası kuruluşlardan atılmasını istedi.

Uluslararası örgütlerle, Dünya Gazeteciler Birliği ve Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütünden ve Arap Gazeteciler Birliği'nden işgal rejimi zindanlarında esir tutulan gazetecilerin derhal serbest bırakılması için müdahalede bulunmalarını isteyen Sekik, Kudüs İntifadası'nın başından bu yana işgal güçlerinin cinayetlerini dünyaya duyuran Kudüslü ve Batı Yakalı gazetecileri selamladı.

fiem

Yorumlar