Ürdün Vakıflar ve İslami İşler Bakanlığı'ndan Mescid-i Aksa Çağrısı

Ürdün, işgal yönetiminden Ürdün Vakıflar ve İslami İşler Bakanlığı'na bağlı Kudüs Vakıflar İdaresi görevlileri ile Mescidi-i Aksa bekçilerine yönelik ihlallere son vermesini istedi.  

Görüntülenme: 1862 Tarih: 01 Ağustos 2016 05:02
 Ürdün Vakıflar ve İslami İşler Bakanlığı'ndan Mescid-i Aksa Çağrısı

Ürdün Vakıflar ve İslami İşler Bakanı Vail Arabiyat, dün (31 Temmuz Pazar) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan bildiride Arabiyat, işgal yönetiminin İslami Vakıflar İdaresi'nin ve Mescid-i Aksa'yı İmar İdaresi'nin çalışmalarına müdahalesini kınadı.

Arabiyat, işgal yönetiminin Mescid-i Aksa'nın işlerine müdahalesinin başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve UNESCO kararları olmak üzere uluslararası hukuka, anlaşmalara ve kararlara aykırı olduğunu söyledi.

Mescid-i Aksa görevlilerinin Yahudi yerleşimcilerin baskınları karşısında sessiz kalmalarını isteyen işgal polisi son günlerde Mescid-i Aksa bekçilerinden beşini ifade vermeye çağırmış ve gözaltına almış, Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma ve para cezalarıyla cezalandırmıştı.

Ürdün Vakıflar ve İslami İşler Bakanlığı'nın bildirisinde işgal yönetiminden söz konusu cezalardan vazgeçilmesi, Mescid-i Aksa'nın kutsallığına saygı gösterilmesi ve fanatik Yahudi yerleşimcilerin baskınlarının önlenmesi talep edildi.

fiem

Yorumlar