Esir Siyonist Askerin Ailesi: Netanyahu Hükümeti Bize Karşı Duyarsız

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın elinde esir olan Siyonist asker Oron Shaul’un ailesi işgal hükümetinin esir oğullarına karşı duyarsız kaldığını belirterek, aksi ispat edilmedikçe Hamas’ın elinde olan oğullarının hayatta olduğuna inandıklarını belirtti.  

Görüntülenme: 1205 Tarih: 05 Ağustos 2016 12:46
Esir Siyonist Askerin Ailesi: Netanyahu Hükümeti Bize Karşı Duyarsız

Oron’un amcasının oğlu yaptığı açıklamada “İsrail’i oğullarına tercih eden Shaul ailesi yaptığından pişmandır. Çünkü devlet şu anda onların oğlunu unutmuştur. Bu hatadan dolayı üzgünüz” dedi.

Devleti sıkıntıya sokmamak için ailenin Oron’un isminin daha önce defnedildiği yer bilinmeyen ölü askerler listesine alınmasına ses çıkarmadığına dikkat çeken amcasının oğlu, ailenin onun diri olduğuna inandığını ve İsraillileri kaçırılmış bir askerin olduğuna inandırmaları gerektiğini ifade etti.

Aile fertleri yaptıkları açıklamada ordunun oğullarıyla ilgili açıklamasında çelişkiler olduğunu belirterek, askere ait miğfer ve diğer mühimmatın tünelin içinde bulunduğunu, ancak bedenine ait herhangi bir organına rastlanmadığını kaydettiler.

Oron’un annesi de daha önce Maariv gazetesine verdiği röportajda Hamas’ın elinde bulunan oğlunun sağ olduğuna inandığını açıkça ifade etmiş, hükümetle orduyu çelişkili bilgi vermekle suçlamıştı.

fiem

Yorumlar