Siyonist Güçler Batı Yaka’da 7 Filistinliyi Tutukladı

Filistin halkını sindirmek ve gençlerin iradesini kırmak için operasyonlarına devam eden işgal güçleri Batı Yaka’da 7 kişiyi tutukladı.  

Görüntülenme: 930 Tarih: 05 Ağustos 2016 01:27
Siyonist Güçler Batı Yaka’da 7 Filistinliyi Tutukladı

İşgal rejimi askeri kaynaklarına yakınlığıyla bilinen 0404 haber sitesi, İsrail askerlerinin Batı Yaka’nın Nablus şehrinin güneydoğusunda bulunan Avrata köyüne yaptıkları baskın ve aramalarda bölgedeki dini ve tarihi yerlere gelen Yahudi yerleşimcilere taş attıkları için yedi genci tutukladıklarını duyurdu.

Site verdiği haberde ayrıca, tutuklanan gençlerin sorgu için götürüldüklerini ifade etti.

Kalkiliya’nın doğusunda yer alan Kefer Kadum beldesini basan işgal güçleriyle belde sakinleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, işgal güçleri gençleri dağıtmak için göz yaşartıcı bomba, ses bombası, plastik mermi kullanıp bazı evlere de girip aramalar yaptı.

Bi’re şehrinde de baskınlar yapan işgal güçleri bir asansör şirketini basıp kamera kayıtlarına el koydular.

El-Halil şehrinin güneyinde yer alan Beyt Avva beldesine giren işgal güçleri birçok eve baskın yaptılar. İşgal güçleri tarafından yapılan açıklamada, beldeye yakın askeri noktanın molotoflu saldırıya uğraması üzerine operasyonun yapıldığı iddia edildi.

Aynı şekilde Bir El-Başa beldesine giren işgal güçleri, bir aydır tutuklamak için yoğun çaba harcadıkları Adi Ğavadire’nin evini basarak ailesini tehdit ettiler.

Sivil giyimli özel birliğin eve girmesinden sonra ev işgal güçleri tarafından kuşatılırken, işgal subayı ailesinden Ğavadire’nin teslim olmasını istedi ve teslim olmaması durumunda öldürüleceği tehdidinde bulundu.

fiem

Yorumlar