Doğu Kudüs’te 300 Bin Filistinli Fakirlik Sınırı Altında Yaşıyor

Siyonist işgal rejiminin büyük baskı altında tuttuğu Kudüs’te yaşayan 300 bin Filistinli fakirlik sınırı altında yaşıyor.  

Görüntülenme: 1784 Tarih: 05 Ağustos 2016 23:57
Doğu Kudüs’te 300 Bin Filistinli Fakirlik Sınırı Altında Yaşıyor

Korkutucu boyuta varan bu fakirlik, işgalcinin baskı, vatandaşların hareketlerini kısıtlama ve Filistinlilerin ticaret hayatını yok etme politikası nedeniyle artan işsizliğin bir sonucudur.

Ramallah’ta yayınlanan rapora göre, Kudüs’teki Filistinli aileler arasında fakirlik oranı daha önceki yıllara göre bir hayli artmış durumda. 2013 yılında fakirlik oranı %76 iken, 2015 yılında %82’ye ulaştı.

Konuyu değerlendiren ekonomi uzmanı Kudüs Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Abdulhamid El-Kak, işgal rejiminde en fakir kesimin Doğu Kudüs’teki 300 bin Filistinli olduğunu, bunların ekonomik durumlarının son on yılda bir hayli düştüğünü söyledi.

Kudüs’ün değişik bölgelerindeki fiyat farklılıklarına dikkat çeken Kudüslü vatandaş Cebir El-Kaluti (49), Kudüs’ün El-Ayzeriyye Mahallesinde 25 Şikel’e satılan 12 kg’lık pirinç torbasının Filistinlilerin yoğun şekilde yaşadığı Eski Belde semtinde 120 Şikel’e satıldığını söyledi.

Kudüs halkını fakirleştiren diğer bir etken de kuşkusuz Kudüslü gençlere yönelik sürdürülen tutuklamalardır. Filistinli gençlerin çok basit nedenlerde çalışma izinleri iptal ediliyor, işten çıkarılıyor ve işsiz sınıfına katılmaları sağlanıyor.

fiem

Yorumlar