Filistinli Esirleri Araştırma Merkezi Yetkilisi Riyad El-Eşkar:Siyonist İşgal Zindanları Patlama Noktasında

Filistinli Esirleri Araştırma Merkezi yetkilisi Riyad El-Eşkar, Siyonist işgal rejimi zindanlarındaki durumun gerçek bir felaketi andırdığını belirterek, cezaevi idaresinin baskıları nedeniyle zindanlarda durumun çok gergin olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1381 Tarih: 05 Ağustos 2016 10:02
Filistinli Esirleri Araştırma Merkezi Yetkilisi Riyad El-Eşkar:Siyonist İşgal Zindanları Patlama Noktasında

Riyad El-Eşkar gelişmelerle ilgili bir açıklama yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan açıklamada El-Eşkar “daha önce açlık grevi başlatan esirlere Hamas’tan 365 kişi katıldı. Bunlardan 80’i dün akşam Ramon cezaevinde iştirak ettiler. Bunlar arasında Hasan Selame, Mahmud İsa, Cemal Ebu’l-Heyca ve Osman Bilal gibi hareketin önde gelen liderleri de var” dedi.

El-Eşkar, cezaevi idaresinin hukuksuz uygulamalarını protesto etmek için Nefha cezaevinde 150 ve Eshel Cezaevinde 135 esirin açlık grevi başlattıklarını belirterek, esirlerin bu direnişe “El-Kerame2 Grevi” adını verdiklerini ifade etti.

İşgal rejiminin son günlerde kasıtlı olarak bazı uygulamalar başlattığını hatırlatan El-Eşkar, Nehfa ve Ramon cezaevlerinde bazı bölümleri tamamen kapatarak Hamas’a mensup 300 esiri başka yerlere sürgün ettiğini, Hamas’ın Esirler Yüksek Heyeti Başkanı Muhammed Arman’ı Hedarim’de tecrit odasına attığını, bunun da esirlerin öfkesine sebep olduğunu kaydetti.

Cezaevlerindeki durumun çok gergin ve patlamak üzere olduğunu, esirlerin direnişi genişleterek artırmayı planladıklarını belirten El-Eşkar, 2012 yılında yapılan El-Kerame direnişinin bir benzerini başlatabileceklerine dikkat çekti.

2012 yılında yapılan ve 28 gün devam eden direnişin ardından cezaevi idaresi esirlerin taleplerine boyun eğmiş, Gazzeli ailelerin yakınlarını ziyaret etmelerini ve tek kişilik tecrit dosyasını kapatmayı kabul etmişti.

fiem

Yorumlar