Hamas Liderlerinden Mahmud Ez Zahar:''Mahmud Abbas Batı’nın Bir Projesidir''

Hamas’ın siyasi büro üyesi Mahmud Zahar, Gazze’de İran basını ile yaptığı röportajda; ‘Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ın terör örgütü lideri Meryem Recavi ile gerçekleştirdiği görüşme, batılı efendilerinin isteği üzerine yapıldı’ dedi. 

Görüntülenme: 1559 Tarih: 06 Ağustos 2016 02:43
Hamas Liderlerinden Mahmud Ez Zahar:''Mahmud Abbas Batı’nın Bir Projesidir''

Mahmud Zahar, Mahmud Abbas’ın batının bir projesi olduğunu belirterek şunları söyledi: Bu projenin amacı, İslami hareketleri ya da Ehl-i Sünnet ve Şii İslam ülkelerini zayıflatmaktır. Bu projenin İslam’a olan düşmanlığı belirli bir mezhebe has değildir.

Terörist gruplar ve batının uşakları, her yerde ve her zaman efendilerinin isteği ile programlarının birbirleriyle koordineli olması için, bir araya geliyorlar.

Abbas’ın artık ev sahipliği yapacak bir şeyi yok ve sadece meydanda bulunmak istiyor. Özellikle de dünyanın onu silmek istediği bir dönemde. Çünkü onu kullanabilecekleri kadar kullandılar ve şimdi Abbas’ın rolünü oynaması için yeni bir uşağın peşindeler.

Batı belirli bir aşamada ilerleyebilmek için bazı ülkeleri, kuruluşları ve şahsiyetleri, kayıtsız şartsız uşaklar ve köleler gibi kullanıyor ve daha sonra da onları değiştiriyor. Bu konu tarihte bilinen ve gelenek haline gelmiş bir olaydır.

Mahmud Zahar konuşmasının başka bir bölümünde; İsrail Başbakanı Binyamin Netanhahu’yu, İsrail Kabinesi gözlemcisi ve emekli hâkim Joseph Shobeiri’nin 2014 yılında Gazze’ye karşı savaşta İsrail Rejimi yetkililerinin başarısızlıkları ve hataları hakkındaki raporunun yayınlanmasına izin vermeye çağırdı.

Bu rapor işgalci rejim için bir rezalet sayılıyor. Biz bu savaşın İsrail Rejiminin bu temel üzerine inşa edildiği İsrail Ulusal Güvenlik doktrinini yerle bir ettiğini ve İsrail sevgisini kökten tehlikeye attığını, İsrail’in Gazze’ye son saldırısının ardından söyledik.

Joseph Shobeiri Netanyahu’yu bu raporun yayınlanmasının yasaklanması konusunda uyararak, bu raporun yasaklanması halinde, İsrail ordusunun Gazze savaşındaki performansını incelemek üzere İsrail Kabinesi hakkında resmi bir araştırma komitesi kurmakla tehdit etti.

Mahmud Zahar konuşmasının başka bir bölümünde şunları söyledi: ‘Hamas, Filistin’de Ekim ayında yapılacak yerel seçimler için isimleri birkaç bölgede yazılan 28 bin kişinin adını listeye kaydetti.
İki kez yazılan isimler Gazze’de 20 bin ve Batı Şeria’da da 8 bin olarak kaydedildi. Onlar sevildiklerine dair gerçek olmayan şeylerle halkı kandırmaya çalışıyorlar.

Şeytan yalan söylediği için Cennet’ten kovuldu ve Fetih Hareketi ’de yalanları sebebiyle Gazze’deki hükümetten kovuldu. Bu yüzden bu hareketin yeni reformlar yapılabilmesi için Filistin’in bir bölümünün kurtarılması önerisi de yalan üzerinedir ve Filistin halkına hizmet sayılmamaktadır. Çünkü İsrail ile güvenlik işbirliğini kutsal bilmektedir. Ama biz reform programımıza devam edeceğiz. İnşa edenler yükselir ve yıkıp harap edenler ise günden güne alçalır.

tesnim

Yorumlar