Hizbullah'ın TV Kanalı , Siyonist Yetkilileri Oyuna Getirdi

Lübnan’da Hizbullah’a bağlı yayın yapan Al Mayadeen TV’de geçtiğimiz gün yayınlanan bir belgesel, İsrail’in eski dışişleri bakanı Tipi Livni, eski savunma bakanı Amir Peretz ve Genel Kurmay Başkanı Eyal Ben-Reuven’ın yüzünü kızarttı.  

Görüntülenme: 2086 Tarih: 06 Ağustos 2016 04:44
Hizbullah'ın TV Kanalı , Siyonist Yetkilileri Oyuna Getirdi

Lübnan’da Hizbullah’a bağlı yayın yapan Al Mayadeen TV’de geçtiğimiz gün yayınlanan bir belgesel, İsrail’in eski dışişleri bakanı Tipi Livni, eski savunma bakanı Amir Peretz ve Genel Kurmay Başkanı Eyal Ben-Reuven’ın yüzünü kızarttı. Çünkü 2006 yılında İsrail-Hizbullah savaşı sırasında görevde olan bu üçlü, Lübnan’ın 2006 yılında İsrail’in Lübnan’a nasıl savaş açtığını ve Beyrut’un nasıl işgal edildiğini, 1400 Lübnanlının öldürüldüğünü bir muhabire tüm çıplaklığıyla anlattı. İtalyan muhabir Michela Mon, BBC’de yayınlanacağını söylerek Livni, Peretz ve Reuven ile röportaj yaptı. Ancak belgesel aslında Mon’un her zaman çalıştığı Filistinli bir televizyon yapımcısı olan Ahmed Barghouti tarafından sipariş edilmişti.

KÜPLERE BİNDİLER

Geçtiğimiz günlerde Hizbullah’a bağlı Al Mayadeen TV’de bu röportajların bir belgeselin parçası olarak yayınlandığını gören üç eski devlet görevlisi ise deyim yerindeyse küplere bindi.Üçlünün basın danışmanları hiçbirinin bu konuda bir bilgisi olmadığını, İngiliz yayın kuruluşu BBC’ye röportaj verdiklerini sandıklarını belirttiler.

Belgesel, 2006 yılındaki ’33 Gün Savaşları’ olarak bilinen İsrail-Lübnan savaşını anlatan ve İsrail’in nasıl işgalci olduğunu, 1400 Lübnanlıyı katlettiğini anlatan bir belgeseldi. Röportajı yapan Michela Mon ise kendisinin de kandırıldığını ve Barghouti’ye güvendiğ için röportajları yaptığını ifade etti. Farkında olmadan Hizbullah’ın propaganda malzemesi haline gelen üç görevlinin durumdan çok pişman oldukları da belirtildi.

sputnik

Yorumlar