Siyonist Rejim Nablus'ta Filistinlilere Ait Zirai Tesisleri Yıktı

İşgal güçleri bu sabah (8 Ağustos Pazartesi) erken saatlerde Batı Yaka'nın kuzeyindeki Nablus vilayetinde zirai tesisleri yıktı.  

Görüntülenme: 1006 Tarih: 08 Ağustos 2016 14:13
Siyonist Rejim Nablus'ta Filistinlilere Ait Zirai Tesisleri Yıktı

İşgal güçlerinin ayrıca Tubas kentinin doğusundaki Kuzey El-Ağvar'da su hattını tahrip ettiği ifade edildi.

Nablus'un doğusundaki El-Çiftlik Köy Meclisi Başkanı Osman El-Anuz, Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin buldozerler eşliğinde sabah erken saatlerde beldeye baskın düzenlediğini söyledi.

El-Anuz, işgal güçlerin baskınla birlikte iki koyun ağılını ve Reşid Huzeyrat, Sari Ebu Arram ve Velid Ebu Heniyye'ye ait bir evi yıkmaya başladığını bildirdi.

İşgal güçleri yıkılan tesislerin sahiplerine daha önce ihtarname gönderildiğini öne sürerken, tesis sahipleri ise kendilerine yazılı herhangi bir uyarının ulaşmadığını söyledi.

İşgal güçleri Nablus'un kuzeyindeki Sebsetiyye beldesinde de Abdullah Cemal isimli Filistinliye ait büyükbaş hayvan çiftliğini ruhsatsız inşa edildiği gerekçesiyle yıktı.

İşgal güçlerinin ayrıca Nablus'un güneydoğusundaki Akraba beldesine baskın düzenleyerek birçok evde arama yaptığı ifade edildi.

fiem

Yorumlar