Siyonist İşgal Güçleri Batı Yaka'da 14 Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal güçleri bu sabah (8 Ağustos Pazartesi) erken saatlerde Batı Yaka'nın çeşitli bölgelerine düzenlediği baskınlarda 14 Filistinliyi gözaltına aldı ve birçok evde arama yaptı.  

Görüntülenme: 1088 Tarih: 08 Ağustos 2016 15:12
Siyonist İşgal Güçleri Batı Yaka'da 14 Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal ordusu tarafından konuyla ilgili yayınlanan bildiride, işgal güçlerince aranan 14 kişinin gözaltına alındığı ve gözaltına alınanlardan 11'inin işgalcilere yönelik direniş eylemlerine katıldığı öne sürüldü.

Raporda, işgal güçlerinin yedi kişiyi Ramallah yakınlarındaki Deir Ebu Meşal beldesine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı, Ramallah'a bağlı Kubeyye köyünde de İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyesi bir aktivisti gözaltına aldığı ifade edildi.

İşgal güçlerinin ayrıca El-Halil kentinin güneyindeki Dura beldesinden bir Filistinliyi, Beyt Ummer beldesinden iki Filistinliyi ve Beyt Avva beldesinden ikisi Hamas üyesi üç Filistinliyi gözaltına aldığı belirtildi.

Bu arada Quds Press Haber Ajansı, işgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde Selfit yakınlarındaki Garavet Beni Hassan beldesine baskın düzenlediğini ve eski esirlerden Remzi Meri'yi işgal istihbaratına ifade vermeye çağırdığını söyledi.

İşgal ordusunun ayrıca Kalkiliya yakınlarındaki Senirya köyünde gazeteci Kayd Ebu Semra'nın evine baskın düzenleyerek Anadolu Ajansı için çalışan Filistinli gazeteciyi sorguya çektiği bildirildi.

fiem

Yorumlar