Kudüslü Vail Berakat Evini Kendi Elleriyle Yıkmak Zorunda Kaldı

Kudüs'teki işgal belediyesi, Ra's El-Amud Mahallesi'nde yaşayan Vail Berakat isimli Filistinliye evini kendi elleriyle yıktırttı.  

Görüntülenme: 1141 Tarih: 09 Ağustos 2016 15:30
Kudüslü Vail Berakat Evini Kendi Elleriyle Yıkmak Zorunda Kaldı

İşgal belediyesi görevlilerinin oğlu Ahmed'e evlerini 72 saat içinde yıkmaları gerektiğini tebliğ ettiklerini bildiren Berakat, buna rağmen işgal güçlerinin dün evine baskın düzenleyerek evi birkaç saat içinde yıkması için kendisine baskı yaptığını söyledi.

İşgal belediyesi görevlilerinin evin fotoğraflarını çektiğini ve belediyeye ait yıkım ekipleriyle evi yıktıktan sonra binlerce şikel tutarındaki yıkım masrafını kendisine ödettirmekle tehdit ettiklerini kaydeden Berakat, evinin bir bölümünü oğullarını evlendirmek için yaklaşık altı ay önce sac levhalarla inşa ettiğini belirtti.

Eski ve küçük evlerinin kendilerine yetmediğini bildiren Berakat, en büyüğü 27 ve en küçüğü 13 yaşında altı çocuğu ile birlikte yaşadıklarını ifade etti.

Berakat, işgal belediyesi görevlilerinin Ramazan başında evlerine baskın düzenleyerek evin fotoğraflarını çektiklerini ve inşaata son vermesini istediklerini söyledi.

Yahudi yerleşimciler için sürekli yeni konutlar inşa eden işgal yönetimi Kudüs'te yaşayan Filistinlilere inşaat ruhsatı için yerine getirilmesi imkânsız şartlar ileri sürüyor.

fiem

Yorumlar