Siyonist İşgal Güçleri Gazzeli Balıkçılara ve Çiftçilere Taciz Ateşi Açtı

İşgal güçleri dün gece ve bu sabah (10 Ağustos Çarşamba) erken saatlerde Gazze Şeridi balıkçılarına ve çiftçilerine gerçek mermilerle taciz ateşi açtı.  

Görüntülenme: 1629 Tarih: 10 Ağustos 2016 17:49
Siyonist İşgal Güçleri Gazzeli Balıkçılara ve Çiftçilere Taciz Ateşi Açtı

Quds Press Haber Ajansı'nın yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, işgal donanmasına ait hücumbotlardan dün gece geç saatlerde Rafah ve Han Yunus açıklarında avlanmakta olan Filistinli balıkçı teknelerine yoğun bir şekilde ateş açıldı.

Saldırıda balıkçılardan ölen ya da yaralanan olmadığı fakat yoğun taciz ateşi nedeniyle balıkçı teknelerinin avlanmayı bırakıp sahile geri dönmek zorunda kaldıkları ifade edildi.

Öte yandan, görgü tanıkları, işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nin orta kesiminde sınıra yakın bölgelerdeki tarlalarında çalışan Filistinli çiftçilere ateş açtığını söyledi.

Taciz ateşine maruz kalan Filistinli çiftçilerden de ölen ya da yaralanan olmadığı fakat çiftçilerin işlerini bırakarak bölgeden uzaklaşmak zorunda kaldıkları bildirildi.

İşgal ordusunun 2014 yazında Gazze Şeridi'ne açtığı savaşı sona erdirmek üzere işgal yönetimiyle Filistinli gruplar arasında imzalanan ateşkes anlaşmasının o tarihten bu yana işgal güçlerince sürekli ihlal edildiği kaydedildi.

fiem

Yorumlar