Meşal, Binali Yıldırım İle Telefon Görüşmesi Yaptı

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, Başbakan Binali Yıldırım'ı telefonla arayarak, 15 Temmuz'da Türkiye'de yaşanan darbe girişiminin başarısız olmasını sağlayan Türk halkını kutladı.  

Görüntülenme: 1572 Tarih: 11 Ağustos 2016 16:03
Meşal, Binali Yıldırım İle Telefon Görüşmesi Yaptı

Başbakanlık kaynaklarının Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamaya göre, Meşal, başta Gazzeliler olmak üzere Filistin halkının Türk bayraklarıyla sokağa inerek Türk halkına destek verdiğini söyledi.

Başbakan Yıldırım da Meşal'e teşekkür ederek, kardeş Filistin halkının desteğini bilhassa bu süreçte kalpten hissettiklerini belirtti.

Türkiye'nin Gazze ve Filistin'in arkasında durmayı sürdüreceğini ifade eden Yıldırım, İsrail ile varılan mutabakat çerçevesinde gönderilen 11 bin ton insani yardımın Gazze'ye ulaştığını, önümüzdeki günlerde bu yardım faaliyetlerini düzenli olarak sürdüreceklerini kaydetti.

Yıldırım, Filistinliler arası uzlaşı sürecini de hassasiyetle desteklemeye devam edeceklerini, bu konuyu bugün görüşeceği Filistin Dışişleri Bakanı Riyad El-Maliki ile de ele alacağını söyledi.

fiem

Yorumlar