Musa Ebu Merzuk: Hamas-Fetih İhtilafının Düşmanlığa Dönüşmesine İzin Vermeyeceğiz

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Musa Ebu Merzuk, Fetih ile ihtilafın sınırı aşmaması gerektiğini belirterek, belediye seçimlerine katılmakla Fetih’e sürpriz yapmadıklarını söyledi.  

Görüntülenme: 1571 Tarih: 13 Ağustos 2016 12:34
Musa Ebu Merzuk: Hamas-Fetih İhtilafının Düşmanlığa Dönüşmesine İzin Vermeyeceğiz

Seçimle ilgili yapılan tartışmalara cevap veren Hamas lideri Ebu Merzuk, “Fetih ile Hamas arasındaki ihtilaf hangi boyutta olursa olsun, birilerinin bu konudaki çabalarına rağmen bunun düşmanlığa dönüşmesine asla izin vermeyeceğiz. Bizim asıl düşmanımız Siyonist işgalcidir. Siyasi husumet bulunduğu sınırı aşmaması gerekir” dedi.

Belediye seçimlerine iştirak etmenin halka hizmet için olduğunu hatırlatan Ebu Merzuk, Hamas’ın ulusal listelerle girmeyi teklif ettiğini, bu kabul edilirse bu listeler üzerinde çalışacaklarını, reddedilire o zaman yarışa gireceklerini ifade etti. 

Hamas’ın seçim kararının Fetih için sürpriz olduğuna da açıklık getiren Ebu Merzuk, Hamas’ın Fetih’e sürpriz yapmadığını, daha önce bazı Fetih liderlerinin seçimler konusunda kendisine soru yönelttiklerinde şeffaf ve nezih olması kaydıyla seçimlere katılacaklarını açıkça beyan ettiklerini söyledi.

Ebu Merzuk, Hamas’ın düşmanla ilişkileri her türlü normalleştirmeye karşı olduğunu, işgalcinin hiçbir zaman bölgenin bir parçası olamayacağını, Filistin topraklarını özgürleştirip sürgün edilen halkı geri getirinceye kadar işgale karşı direneceklerini hatırlattı.

fiem

Yorumlar