Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nden Fetih'e Tarihi Çağrı

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Merkez Komitesi üyesi Zülfikar Suveyrcu, Fetih Merkez Komitesi üyesi Tevfik Et-Tayravi’nin “Filistin solu Fetih ile koalisyon yapmayı reddetti. Hamas’ın seçimlere katılma kararı da bizim için sürpriz oldu” demesini garipsediklerini söyledi.  

Görüntülenme: 1147 Tarih: 13 Ağustos 2016 00:27
Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nden Fetih'e Tarihi Çağrı

Halk Cephesi lideri yaptığı açıklamada “Birinci şıkta ifade edilen açıklama dakik değil ve ikinci şık da komik değil. Buna rağmen soruyoruz. Mahmud Abbas neden böyle bir karar çıkardı? O zaman sol cenaha darılmamanız ve Hamas’ın kararı karşısında şaşırmamanız için seçimlerden çekilelim ve seçimler sadece size kalsın!” dedi.

Suveyrcu, “İnsanların zayıflığını müşahede ettiği bu açıklamaları neden yapıyorsunuz, anlamış değilim. Madem böylesiniz, o zaman bu halkı idare etmeye kadir değilsiniz demektir. Bu durumda bayrağı teslim edin kurtulun” ifadesini kullandı.

Fetih Merkez Komitesi üyesi Tevfik Et-Tayravi dün akşam yaptığı açıklamada, Filistinli sol hareketlerin Fetih’in önümüzdeki belediye seçimlerine ortak listelerle girme önerisini reddettiklerini ifade etti.

Hamas’ın seçimlere girme kararı karşısında iyice afallayan Fetih şimdi de seçimi iptal etme planları yapıyor.
fiem

Yorumlar