Hamas Sözcüsünden Uzlaşı Açıklaması

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Hazım Kasım, 8 Ekim'de yapılacak seçimlerin uzlaşı çabalarının dondurulmasına gerekçe olamayacağını ifade etti.  

Görüntülenme: 1300 Tarih: 16 Ağustos 2016 15:20
Hamas Sözcüsünden Uzlaşı Açıklaması

Kasım, dün (15 Ağustos Pazartesi) konuyla ilgili yaptığı ve sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki sayfasında da paylaştığı açıklamada, "Biz seçimlerle meşgul olmamıza rağmen uzlaşı için her türlü arabuluculuk çabasını memnuniyetle karşılamaya hazırız" dedi.

Seçimlerin uzlaşı çabalarının alternatifi olamayacağını kaydeden Kasım, yerel seçimlerin bölünmüşlük halinin olumsuz etkilerini hafifletme yönünde atılmış bir adım olduğunu söyledi.

Seçimlerin Batı Yaka ve Gazze Şeridi arasında gerçek anlamda bir ortaklık kurulmasına kapı açabileceğini ifade eden Kasım, yerel seçimlerin uzlaşı çabalarını tamamlayıcı bir adım olduğunu belirtti.

Uzlaşının sağlanmasının Hamas için stratejik hedef olduğuna işaret eden Kasım, Hamas'ın her türlü arabuluculuk girişimini memnuniyetle karşılayacağını bildirdi.

Fetih Hareketi uzlaşı dosyası sorumlusu Azzam El-Ahmed, Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait bir siteye yaptığı açıklamada, seçimler dolayısıyla uzlaşı çabalarının dondurulmuş olduğunu öne sürmüştü.

fiem

Yorumlar