Nablus'ta Açlık Grevindeki Filistinli Esirlere Destek Gösterisi

Batı Yaka'nın kuzeyindeki Nablus kentinde Esirlere Destek Milli Komitesi dün işgal zindanlarında açlık grevi eylemini sürdüren esirlere destek etkinliği düzenledi.  

Görüntülenme: 982 Tarih: 19 Ağustos 2016 18:52
Nablus'ta Açlık Grevindeki Filistinli Esirlere Destek Gösterisi

Etkinlikte ayrıca Nablus kenti sakini esirlerin piri Abdunnasır İsa'nın işgal zindanlarına girişinin yirmi ikinci yıldönümü anıldı.

Kent merkezindeki eylem çadırında gerçekleştirilen etkinliğe esir Abdunnasır İsa'nın ailesi ve 65 gündür açlık grevinde olan esir Bilal Kayed'in ailesinin, Filistinli grupların ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı ifade edildi.

Etkinliğe katılanların esir Abdunnasır İsa ve esir Bilal Kayed'in posterlerini taşıyarak işgal zindanlarında tutulan Filistinli esirlere destek sloganları attıkları bildirildi.

Filistinli Gruplar Koordinasyon Komitesi temsilcisi Nasr Ebu Ceyş, etkinlikte yaptığı konuşmada, İsa ve Kayed ile işgal zindanlarında tutulan diğer esirleri selamlayarak, işgalcilerin uygulamalarının esirleri korkutamayacağını ve iradelerini kıramayacağını söyledi.

Esir Bilal Kayed'in kardeşi Mahmud Kayed de yaptığı konuşmada, esirler davasına destek için birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti.

Mahmud Kayed, konuşmasında ayrıca, esirleri işgal zindanlarından ancak direnişin çıkarabileceğini ifade etti.

fiem

Yorumlar