Siyonist Rejim Batı Yaka'nın Çeşitli Bölgelerine Baskın Düzenledi

İşgal güçleri bu sabah (22 Ağustos Pazartesi) erken saatlerde Batı Yaka'nın çeşitli bölgelerine baskın düzenledi.  

Görüntülenme: 949 Tarih: 22 Ağustos 2016 01:40
Siyonist Rejim Batı Yaka'nın Çeşitli Bölgelerine Baskın Düzenledi

İşgal güçleri Kalkiliya kentinin doğusundaki Azun ve Ceyus beldelerine baskın düzenleyerek birçok evde arama yaptı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, işgal güçleri Azun beldesine dün gece birkaç yönden girdi. Özellikle beldenin kuzey kesiminde yoğun bir şekilde aydınlatma fişeği kullanan işgal güçlerinin bölgede arama başlattığı bildirildi.

Kaynaklar, işgal güçlerinin Azun beldesi girişinden Ceyus beldesine kadar yol boyunca barikat kurduğunu ve sabaha kadar arama faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi.

Öte yandan, işgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde Batı Yaka'nın kuzeyindeki Selfit kentine düzenlediği baskın sırasında yaşanan çatışmalarda onlarca kişinin işgal askerlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun dumandan etkilendiği ifade edildi.

İşgal güçleri El-Halil'de de Müneccid Nadir El-Kavasimi, Nur Hatem Kafişe, Abdülcelil Muhammed İhlil, Mücahid Sayil Sabarine ve Bacis Muhammed Ebu Ğayyale'yi gözaltına aldı.

El-Halil'de ayrıca işgal güçlerinin Filistinli kadın yazar Muna Hatır'ı gözaltına almak istediği, Hatır'ın küçük bebeğini de yanına almak istemesi üzerine kadın yazarı gözaltına almaktan vazgeçerek ifade vermeye çağırdığı bildirildi.

fiem

Yorumlar