Aile, bugün (22 Ağustos Pazartesi) Kayed'in eylemine destek veren aktivistler adına yaptığı açıklamada, Filistinli esirin idari hapis cezasını protesto için işgal zindanlarında başlattığı açlık grevinde 69 günü geride bıraktığına dikkat çekti.
Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride aile, Birleşmiş Milletler'e sözleşmesinde yer alan insan haklarını koruma taahhüdünü ve uluslararası anlaşmaları hatırlatmak istediklerini ifade etti.
Birleşmiş Milletler'in Kayed'e ve açlık grevindeki esirle dayanışma için eyleme başlayan diğer esirlere desteğini esirgemesinin kendi sözleşmesini ihlal etmesi anlamına geldiğini belirten aile, uluslararası kamuoyunun ihlaller karşısındaki sessizliğine ortak olmayı reddettiklerini söyledi.
Tarihi Filistin topraklarının her yanında esir Bilal Kayed'e destek için gösteriler ve yürüyüşler düzenlendiğini bildiren aile, "Birleşmiş Milletler yapılan tüm çağrıları niçin duymazdan geliyor?" diye sordu.
fiem
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
