Şehit Abdülmâlik Harub Bu Sabah Toprağa Verildi

Kudüslü genç şehit Abdülmâlik Harub'un cenazesi bugün (24 Ağustos Çarşamba) sabah erken saatlerde siyonist işgal yönetiminin yoğun güvenlik tedbirleri ve askerî gözetimi altında Mescidi Aksa yakınında bulunan mücahitler mezarlığı Babu's-Sahire'ye defnedildi. Cenazeye şehidin aile efradı ve akrabaları dışında hiç kimsenin katılmasına izin verilmedi.  

Görüntülenme: 1455 Tarih: 24 Ağustos 2016 16:21
Şehit Abdülmâlik Harub Bu Sabah Toprağa Verildi

İşgal güçlerinin şehidin cenazesinin gömüleceği kabristanın etrafında adeta askerî bir kuşatma oluşturduğu ve yakın akrabaları dışında, basın mensupları da dâhil olmak üzere hiç kimsenin kabristana girmesine izin vermediği ifade edildi. Akrabalarından da kimlerin katılacağının cenazenin kefenlenmesi öncesinde belirlendiğine ve sadece onlara kabristana giriş izni verildiğine dikkat çekildi.

9 Mart 2016 tarihinde bazı "İsraillilere" karşı eylem planlama ve onları ezmeye hazırlanma suçlamasıyla arkadaşı Muhammed El-Kaluti ile birlikte şehit edilen Abdülmâlik Harub'un cenazesi o tarihten bu yana işgalcilerin kontrolü altında bekletiliyordu ve ailesiyle işgal polisi arasında yapılan anlaşma doğrultusunda bugün sabah teslim edildi.

İşgal polisi şehidin cenazesini hemen gömme, cenazeye aile ve yakınlarından sadece 25 kişinin katılması ve şartlara uyulması halinde iade edilmek üzere 25 bin şikel ödeme yapma şartıyla teslim etmişti.

fiem

Yorumlar