Siyonist Rejim Zindanlarında Esir Olan Bilal Kayed Açlık Grevini Askıya Aldı

Siyonist işgal rejiminin, kendisine uyguladığı idarî hapis cezasını uzatmayacağına dair söz vermesinden sonra iki aydan fazla zamandır açlık grevi yürüten Bilal El-Kayed bu grevini askıya aldığını açıkladı.  

Görüntülenme: 1386 Tarih: 25 Ağustos 2016 12:12
Siyonist Rejim Zindanlarında  Esir Olan Bilal Kayed Açlık Grevini Askıya Aldı

Bu vesileyle Filistin'deki direniş grupları da Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin öncülüğünde bugün (25 Ağustos Perşembe) öğle saatlerinde Kayed'in zaferini kutlamak amacıyla Gazze'de bir gösteri düzenledi. Gösteride yapılan açıklamada Kayed'in zaferinin tüm Filistin halkının zaferi olduğu dile getirildi.

Gazze'de Filistinli esirlerle dayanışma ve Kayed'in zaferini kutlama amacıyla düzenlenen gösteride konuşma yapan FHKC liderlerinden Allam El-Ka'bi, Kayed'in zaferinin esirler hareketinin bir zaferi olduğunu ve Filistin direnişinde yeni bir sayfa açtığını vurguladı. Onun zaferinin zaman ve mekân engellerini aşma konusunda bir örnek teşkil ettiğini vurgulayan El-Ka'bi, Kayed'in zaferinin "ya zafer ya şehadet" ilkesiyle sürdürülen zor ve uzun bir mücadeleden sonra geldiğini söyledi.

Gösteride tüm esirlerin özgürlükleri için verilen mücadeleye destek niteliği taşıyan pankartlar taşındı ve esirlere desteği öne çıkaran sloganlar atıldı. Göstericilerden bazıları da Kayed'in taleplerini işgal rejimine kabul ettirmek suretiyle kazandığı zaferden duydukları mutluluğu dile getirmek için tatlı dağıttı.

fiem

Yorumlar