Abbas Yönetimi Seçimlerin Kaderi İle Oynuyor

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) temsilcisi Fayiz Ebu Verde, Filistin Yönetimi’ne bağlı istihbarat elemanlarının seçimlere müdahale ettiğini belirterek, aday gösterme süresinin son günü olan Perşembe günü Ramallah’ın Beytunya bağımsız listesinden bir adayı tehdit ettiğini söyledi.  

Görüntülenme: 1059 Tarih: 26 Ağustos 2016 07:16
Abbas Yönetimi Seçimlerin Kaderi İle Oynuyor

Ebu Verde facebook üzerinden yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan açıklamada, istihbarattan bir subayın adaylardan birine “listeden ismini silmezsen bu gece seni ve iki kişiyi daha tutuklayıp zindana atarız. Sizin listelerden isimlerinizi silmeniz gerekiyor. Bu güvenlikle ilgili bir karardır. Böyle yapmalısınız ki yeterli sayı oluşmasın” dediğini söyledi.

Hamas temsilcisi yaptığı açıklamada, tehdit üzerine söz konusu şahsın ismini listeden çıkardığını, bunun üzerine hem seçim komisyonuna hem de Ramallah’taki bağımsız insan hakları komisyonuna şikâyet dilekçesi verdiklerini ifade etti.

İç çekişme yaşayan Fetih hareketi seçimleri kaybetme korkusuyla bir taraftan seçimleri erteletmek için uğraşırken, diğer taraftan seçim sonuçlarını lehine çevirmek için de bağımsız adaylarla Hamas’a yakın adaylara baskı yapıyor.

fiem

Yorumlar