Fetih Hareketi Belediye Seçimlerinden Korkuyor

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Filistin Özerk Yönetimi ile Fetih hareketinin iç bölünmeyi derinleştirmek ve tekrar sıfır noktasına dönmek için yargıyı siyasallaştırmalarını sert dille kınadı.  

Görüntülenme: 1034 Tarih: 28 Ağustos 2016 13:15
Fetih Hareketi Belediye Seçimlerinden Korkuyor

Hamas hareketi, dün yayınladığı basın açıklamasında, bir avukatın Gazze’deki idari yapının meşruluk sıfatını kaldırması için yüksek yargıya başvurmasını reddettiğini belirtti.

Hamas yayınladığı açıklamada, Gazze’deki idari yapıya kuşkuyla bakmanın, uzlaşıyla kabul edilen ve Seçim Kurulunun onayından geçen, ulusal uzlaşıyla onaylanan ve herkesin imza attığı şeref sözleşmesiyle pekiştirilen seçim sürecine vurulmuş bir darbe olduğunu ifade etti.

Mahkemenin alacağı olumsuz bir kararın sonuçlarını şimdiden reddettiğini hatırlatan Hamas, Fetih hareketinden mantıklı olmasını, halkın maslahatını düşünmesini, bölünmeyi ortadan kaldırmak ve işgale karşı durmak için çalışmasını istedi.

Hamas, Filistinli grupların yanında samimi şahsiyetlerle gerçek bir ortaklık, uzlaşı ve halkın iradesine saygı esası üzerine Filistin evinin için düzenlemek istediklerini kaydetti.

Belediye seçimlerini kaybedeceğini anlayan Fetih ve Filistin Özerk Yönetimi, seçimleri iptal ettirmek veya erteletmek için her yola başvuruyorlar. Adayları tehdit etmekten çekinmeyen bu çevreler, Hamas’ı seçimlere sokmamak için de ellerinden geleni yapıyorlar.

fiem

Yorumlar