Siyonist İşgal Güçleri Otniel Eylemine Yardım Eden Filistinli Gencin Evini Yıktı

İşgal güçleri bu sabah (30 Ağustos Salı) Otniel eylemini gerçekleştiren El-Kassam Tugayları mücahidi şehit Muhammed El-Fakih'e yardım ettiğini öne sürdükleri Muhammed Abdülmecid İbriviş'in evini yıktı.  

Görüntülenme: 1068 Tarih: 30 Ağustos 2016 18:25
Siyonist İşgal Güçleri Otniel Eylemine Yardım Eden Filistinli Gencin Evini Yıktı

Muhammed El-Fakih'in gerçekleştirdiği Otniel eylemi aralarında üst düzey bir hahamın da bulunduğu üç Siyonistin ölümüyle sonuçlanmıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi El-Halil muhabiri, işgal güçlerinin yaklaşık otuz askeri araç ve bir buldozerle Dura kentinin kuzeydoğusundaki Ğuneym Mahallesi'nin Vadi Sud bölgesine baskın düzenlediğini, Muhammed Abdülmecid İbriviş'in ailesine ait evi kuşattığını söyledi.

İşgal güçleri yıkım ekibinin civardaki bazı evleri de boşalttıktan sonra duvarlarına patlayıcı yerleştirerek evi havaya uçurduğu bildirildi.

Aile, yıkım kararına karşı işgal rejimi yüksek mahkemesine başvuruda bulunmuş fakat mahkeme başvuruyu reddederek tek katlı ev hakkında verilen yıkım kararını onaylamıştı.

Yıkım sırasında evin çevresinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığı ve işgal askerlerinin çok sayıda göz yaşartıcı bomba attığı bildirildi.

fiem

Yorumlar