General Tevfik Ebu Naim'den Mısır'a Refah Kapısı Çağrısı

Gazze'deki Filistin İç Güvenlik Birimleri Genel Müdürü General Tevfik Ebu Naim, Mısır'a seslenerek, Gazze Şeridi'ne dönmek isteyen fakat Rafah Kapısı kapalı olduğu için dönemeyenlerin geçişine izin verilmesini istedi.  

Görüntülenme: 953 Tarih: 30 Ağustos 2016 08:38
General Tevfik Ebu Naim'den Mısır'a Refah Kapısı Çağrısı

Ebu Naim, Gazze Şeridi dışında mahsur kalan ve uzun süredir evlerine dönmeyi bekleyen Filistinlilerin arasında hastaların ve ihtiyaç sahibi insanların olduğunu söyledi.

Gazzeli hacı adaylarından ilk grubun yolcu edilmesi münasebetiyle bugün (30 Ağustos Salı) Rafah Kapısı Giden Yolcu Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Ebu Naim, hacı adaylarının rahatı için kapıda gerekli tedbirlerin alındığını ifade etti.

"Mısırlı kardeşlerimizin bu süre içinde Rafah Kapısı'nı sadece hacıların çıkışı için değil her iki yönde de geçişe açmalarını ümit ediyoruz" diyen Ebu Naim, Gazze Şeridi'nden çıkış yapmaları gereken hasta ve öğrenciler olduğuna dikkat çekti.

Rafah Kapısı'ndan çıkış yapacak hacı adaylarının çıkışının üç güne bölündüğünü kaydeden Ebu Naim, her bir grupta 800 hacı adayı bulunduğunu bildirdi.

fiem

Yorumlar