Siyonistler El-Halil’de Hz. İbrahim Camisini Bastı

Binlerce Yahudi yerleşimci bugün (2 Eylül Cuma) sabah erken saatlerde El-Halil şehrinde bulunan Hz. İbrahim Camisini basıp haremin içinde işgalci İsrail güçlerinin himayesinde ayin yaptılar.  

Görüntülenme: 941 Tarih: 02 Eylul 2016 21:21
Siyonistler El-Halil’de Hz. İbrahim Camisini Bastı

Siyonist işgal rejiminde yayın yapan Kanal-7 televizyonu verdiği haberde “bugün sabah binlerce Yahudi sıkı güvenlik önlemleri altında İbrahim Camisine girdi” ifadesini kullandı.

1994 yılında büyük bir katliama maruz kalan Hz. İbrahim Camii işgal rejimi tarafından Müslümanlar ve Yahudiler arasında zaman ve mekân bakımından ikiye bölündü. Müslümanlara büyük zorluklar çıkaran işgal güçleri, Yahudi yerleşimcilerin ayin yapmaları için her türlü kolaylığı sağlıyor. İşgal güçleri Yahudi bayramlarında Müslümanları camiden men ederken, ezanı da Siyonistleri rahatsız ettiği gerekçesiyle sürekli susturmaya çalışıyor.

Filistin insan hakları örgütleri işgal rejiminin değişik bahane ve isimler altında Hz. İbrahim Camisini tamamıyla ele geçirme planları konusunda uyararak, buranın tarih boyunca korunduğunu ve bölgenin Filistinlilerin Dünya Tarihi Mirasına aday olduğunu ifade ettiler.

fiem

Yorumlar