Katil İsrail,Pakistan ve BAE Bir Tatbikatta Biraraya Geldi

İsrail, Filistin topraklarını işgal ettiği için diplomatik ilişkisi olmayan Pakistan ve BAE ile ilk kez bir ortak tatbikatta buluştu. İsrailli yetkililer, potansiyel İran tehdidine karşı ortak hareket ettiklerini de belirtti. 

Görüntülenme: 1269 Tarih: 02 Eylul 2016 20:36
Katil İsrail,Pakistan ve BAE Bir Tatbikatta Biraraya Geldi

İsrail işgal ettiği Filistin toprakları yüzünden diplomatik ilişki kuramadığı Pakistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ile askeri tatbikatta buluştu.

ABD'nin Nevada bölgesinde yapılan tatbikata İspanya Hava Kuvvetleri de katıldı. 11 gün süren ortak tatbikata 'Kırmızı Bayrak' adı verildi. İsrail jetleri tatbikat boyunca ABD, BAE, Pakistan ve İspanya hava kuvvetlerine ait savaş uçaklarıyla birlikte ortak uçuş yaptı

Tatbikatın ardından İsrail jetleri ülkelerine geri döndü. Ordu yetkilisi, İsrail'in BAE ve Pakistan ile ortak askeri tatbikata katılmasının ‘diplomatik bir anlamı olup olmadığı’ şeklindeki soruya cevap vermekten kaçınırken, 'tatbikatın amacının ordunun kabiliyetlerini arttırmak' olduğunu söylemekle yetindi. İsrail'in Filistin sorunu nedeniyle BAE ve Pakistan ile resmi diplomatik ilişkileri bulunmuyor.

İSLAMİANALİZ

Yorumlar