Gazze Şeridi'ndeki Dört Solcu Grup Yerel Seçimlerden Çekildi

Gazze Şeridi'nde faaliyet gösteren dört solcu grup, Filistin Kurtuluş Örgütü şemsiyesi altında Fetih Hareketi'yle ittifak sağlayamadıkları için 8 Ekim'de yapılması beklenen yerel seçimlere katılmayacaklarını açıkladı.  

Görüntülenme: 1383 Tarih: 08 Eylul 2016 00:07
Gazze Şeridi'ndeki Dört Solcu Grup Yerel Seçimlerden Çekildi

Filistin Arap Cephesi, Filistin Halk Mücadelesi Cephesi, Filistin Kurtuluş Cephesi ve Arap Kurtuluş Cephesi isimli gruplar  dün ortak bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan bildiride söz konusu dört grubun Gazze Şeridi'nde aday listelerini geri çekme kararı aldıkları ifade edildi.

Bildiride, milli projeyi korumak, Filistin Kurtuluş Örgütü'nü ve birliğini güçlendirmek, FKÖ etrafındaki tehditlere fırsat vermemek için grupların böyle bir karar aldıkları belirtildi.

Seçimlerden çekildiklerini açıklayan dört grup yayınladıkları ortak bildiride, Fetih Hareketi'yle ortak liste hazırlamak için büyük çaba sarf ettiklerini fakat bu yöndeki çabalarının başarılı olamadığını ve bu nedenle seçimlere katılmama kararı aldıklarını söyledi.

Solcu gruplar, taraftarlarını seçim günü sandığa gitmeye ve Filistin'deki bölünmüşlük halini sona erdirecek ve Filistin Kurtuluş Örgütü'nü güçlendirecek listelere oy vermeye davet etti.

fiem

Yorumlar