Filistinli Esir Muhammed El-Bülbül Açlık Grevi Başlattı

Filistinli esir kardeşler Muhammed El-Bülbül ve Mahmud El-Bülbül, 65 gün önce başladıkları açlık grevi eylemini sürdürmeye karar verdi. 

Görüntülenme: 1559 Tarih: 08 Eylul 2016 18:02
Filistinli Esir Muhammed El-Bülbül  Açlık Grevi Başlattı

İşgal rejimi yüksek mahkemesi, açlık grevindeki esirlerin idari hapis cezasını askıya almasına rağmen tedavilerinin sonunda idari hapis cezaları yenilenebileceği için esirlerin böyle bir karar aldıkları ifade edildi.

 

Esir Muhammed El-Bülbül, Arap milletvekillerinin Facebook üzerinden canlı yayınlanan ziyareti sırasında "Seni kardeşinle destekleyeceğiz ve ikinize öyle bir kudret vereceğiz ki size dokunamayacaklar" ayetini okudu.

 

Kardeşinin kendisine destek olduğunu belirten El-Bülbül, milletvekilleri aracılığıyla gönderdiği mesajda, "Biz mazlumuz ve inşallah yakında ailemizin arasında olacağız" dedi.

 

Esir Muhammed El-Bülbül, doğum yıldönümünden iki gün önce Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'a seslenerek, kardeşi Mahmud ile birlikte bayramda anneleriyle birlikte olmalarını sağlamasını istedi.

 

Filistin halkına güvendiklerini belirten El-Bülbül, annesiyle yaptığı telefon görüşmesinde her an şehit olabileceğini düşündüğünü fakat buna rağmen kardeşiyle birlikte yılmadan mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

fiem

Yorumlar