Avrupalı Parlamenterlerden FİFA Başkanına İsrail Uyarısı

Avrupalı 66 temsilci, Uluslararası Futbol Federasyonu "FİFA" Başkanı Gianni İnfantino'dan Batı Şeria'daki Yahudi yerleşkelerinde faaliyet gösteren siyonist kulüplerin siyonist rejim futbol federasyonundan çıkartılmasını istediler. 

Görüntülenme: 984 Tarih: 10 Eylul 2016 18:48
Avrupalı Parlamenterlerden FİFA Başkanına İsrail Uyarısı

Filistin Enformasyon Merkezi Farsça servisinin haberine  göre, bu Avrupalı  temsilciler İnfantino'ya yazdıkları mektupta şunları belirttiler: ‘’Biz sizden FİFA'nın uluslararası kanun ve gerekliliklerine binaen  insan hakları doğrultusunda hareket etmenizi  istiyoruz. Bu esas gereğince FİFA, Batı Şeria'da bulunan siyonist kulüplerin bu bölgeden çıkarılıp  siyonist rejimin hakimiyetindeki bölgelere intikal ettirilmeleri  ya da tamamen siyonist rejimin futbol federasyonundan çıkarılmaları  için emir vermeli.’’ 

     Mektupta ayrıca şu ifadelere de yer verildi:  Batı Şeria’da siyonist yerleşkelerin  olduğu bölgeden en az beş siyonist futbol kulübü siyonist rejimin liglerine katıldılar.

      İskoçya Parlamentosu temsilcisi Alen Smit de şunları kaydetti: ‘’Biz FİFA'dan kanunları icra edip, siyonist rejimin Batı Şeria da yayılma isteği için bu vesilelerden faydalanmasına ve futbolu siyasetle karıştırmasına izin vermemeliyiz, zira bu mesele hiçbir şekilde kabul edilemez.’’

      Avrupa Parlamentosu üyeleri bu takım kulüplerinin federasyondan çıkarılmasının siyonist rejimin futboluna hiçbir zararının olmayacağını da vurguladı.

       Mektupta adı geçen futbol takımı kulüpleri şunlardır; Malih Adumim, Kudüs'ün yakınlarındaki Ze'ev Gfat, El-Celil yakınlarındaki Kiryat Arba, Ürdün Nehrindeki Areli ve Bkat Hirden.

        İskoçyalı parlamenter, 13 Ekimde yapılacak olan oturumda FİFA'nın bu konuyu araştırması gerektiğini de  vurguladı.

        Siyonist rejimin 1967 yılından bu yana Filistin arazisinde inşa ettiği siyonist yerleşkeler uluslararası kanunlar gereğince illegal yerleşimler olarak kabul ediliyor.

   kudusgunu.com

Yorumlar