Kadın Aktivistlerden Oluşan Gazze Ablukasını Kırma Filosu Bugün Yola Çıkıyor

Siyonist işgalcilerin Gazzelilere uyguladığı insanlık dışı ablukayı kırmak amacıyla harekete geçen vicdanların ittifakıyla oluşturulan yeni özgürlük filosu bugün İspanya'nın Barselona limanından harekete geçecek.  

Görüntülenme: 1477 Tarih: 14 Eylul 2016 05:53
Kadın Aktivistlerden Oluşan Gazze Ablukasını Kırma Filosu Bugün Yola Çıkıyor

Genellikle dünyanın değişik ülkelerinden etkin kadın aktivistlerin katıldığı ve destek verdiği yeni özgürlük filosunda birinin adı Zeytune diğerinin adı ise Emel (Ümit) olan iki küçük gemi bulunacak. Bu gemiler Fransa'nın Korsika limanına uğrayacak ve ardından Gazze'ye doğru yoluna devam edecek. Gemilerin Gazze bölgesinde yer alan Gazze şehri limanına ulaşmayı hedeflediği ifade edildi.

Filonun amacının Gazze'ye on yıldan fazla zamandır uygulanan ve tamamen uluslararası yasalara aykırı olan abluka ve ambargoyu kırmak olduğu dile getirildi. Bu arada ablukanın Gazze'de nelere mal olduğu, oradaki insanların ne gibi sıkıntılarla karşı karşıya kaldıkları hakkında dünya kamuoyunu bilgilendirmeyi, Gazze bölgesinde yaşanan sıkıntılara ışık tutmayı da amaçlıyor.

Yeni özgürlük filosu harekete geçmek için son hazırlıklarını tamamlamaya çalışıyor. Özellikle kadın aktivistlerin katılacağı yeni özgürlük filosu ablukanın ve ambargonun kıskacına alınan Filistinli kadının acılarını paylaşmak, sıkıntılarını dünyaya duyurmak istiyor.

Filonun başında siyaset, hukuk ve medya alanında öne çıkan bazı etkin hanımlar yer alacak. Onların aralarında milletvekilleri, emekli bayan subaylar ve diplomatlar da var.

fiem

Yorumlar