Sabra ve Şatilla Katliamının Yıl Dönümünde Hamas'tan Açıklama

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Siyonist işgal rejimi işlediği cinayetler nedeniyle cezalandırılmadıkça Sabra ve Şatilla katliamlarının devam edeceğini belirtti.  

Görüntülenme: 1242 Tarih: 16 Eylul 2016 07:10
Sabra ve Şatilla Katliamının Yıl Dönümünde Hamas'tan Açıklama

16 Eylül 1982 tarihinde işgalci İsrail askerlerinin Lübnan’a girerek işledikleri Sabra ve Şatilla Katliamı nedeniyle basın açıklaması yapan Hamas hareketinin mülteciler birimi katliama maruz kalanların hakkının katillerden alınmasını ve uluslararası toplumun cinayet işleyenleri Uluslararası Ceza Mahkemesinde yargılamasını isteyerek, katliam yapanların zindandan başka mekânlarının olmadığını ifade etti.

Lübnan’daki Filistinli mültecilerin başında kâbus gibi duran güvenlik sorununa çözüm bulunması çağrısı da yapan Hamas, uluslararası camianın felaketlere maruz kalan Lübnan’daki mültecilerin sosyal ve ekonomik haklarının verilmesini sağlamasını istedi.

Uluslararası camianın ve bütün dünyanın bu halkın yaşadığı felaket ve katliamları unutmaması gerektiğini hatırlatan Hamas, Siyonist savaş suçlularını yargılama sorumluluğunun da uluslararası camianın omuzlarında olduğunu kaydetti.

fiem

Yorumlar