İslam İşbirliği Örgütü Filistinli Esirler İçin Atağa Geçiyor

İslam İşbirliği Örgütü’nün Filistin temsilcisi Büyükelçi Ahmed Er-Ruvaydi, örgütün başta Muhammed ve Mahmud Bülbül kardeşlerle Malik El-Kadı olmak üzere Siyonist işgal rejimi zindanlarında açlık grevini sürdüren Filistinli esirler için BM nezdinde çok yönlü girişimlerde bulunduğunu söyledi. Er-Ruvaydi yaptığı açıklamada, Kuveyt’in BM daimi temsilcisi ve İslam İşbirliği Örgütü’nün grup başkanı Büyükelçi Mansur El-Uteybi’nin BM Genel Sekreteri'ne teslim ettiği mektupta işgalci İsrail’in Filistinli esirlere uyguladığı idari cezanın hukuki olmadığına, aksine keyfi bir tutuklama olduğuna dikkat çektiğini ifade etti. Er-Ruvaydi yaptığı basın açıklamasında, şu anda aralarında çocukların da olduğu 700 Filistinli esirin idari cezalarla cezaevlerinde tutulduğunu hatırlattı. Er-Ruvaydi yaptığı açıklamada ayrıca, “El-Uteybi’nin BM Genel Sekreteri'ne ulaştırdığı mektupta işgal rejimindeki cezaevleriyle tutuklu merkezlerinde Filistinlilerin maruz kaldıkları haksızlıklara işaret edildi. Yargılanmaksızın cezaevinde haksız yere tutulan Bülbül kardeşlerle Malik’in iki aydır sürdürdükleri açlık grevine özellikle dikkat çekildi” dedi. Mektupta, İşkenceyle Mücadele Komisyonu'nun 2016 yılındaki dönem toplantısı sonunda hazırladığı raporda işkenceyi önleme anlaşmasının hayata geçirilmesini talep ettiği, işgal rejimine de idari cezalara son verilmesi ve bu konuda gereken tedbirleri alması için çağrıda bulunduğu hatırlatıldı. 

Görüntülenme: 1121 Tarih: 17 Eylul 2016 12:28
İslam İşbirliği Örgütü Filistinli Esirler İçin Atağa Geçiyor

Er-Ruvaydi yaptığı açıklamada, Kuveyt’in BM daimi temsilcisi ve İslam İşbirliği Örgütü’nün grup başkanı Büyükelçi Mansur El-Uteybi’nin BM Genel Sekreteri'ne teslim ettiği mektupta işgalci İsrail’in Filistinli esirlere uyguladığı idari cezanın hukuki olmadığına, aksine keyfi bir tutuklama olduğuna dikkat çektiğini ifade etti.

Er-Ruvaydi yaptığı basın açıklamasında, şu anda aralarında çocukların da olduğu 700 Filistinli esirin idari cezalarla cezaevlerinde tutulduğunu hatırlattı.

Er-Ruvaydi yaptığı açıklamada ayrıca, “El-Uteybi’nin BM Genel Sekreteri'ne ulaştırdığı mektupta işgal rejimindeki cezaevleriyle tutuklu merkezlerinde Filistinlilerin maruz kaldıkları haksızlıklara işaret edildi. Yargılanmaksızın cezaevinde haksız yere tutulan Bülbül kardeşlerle Malik’in iki aydır sürdürdükleri açlık grevine özellikle dikkat çekildi” dedi.

Mektupta, İşkenceyle Mücadele Komisyonu'nun 2016 yılındaki dönem toplantısı sonunda hazırladığı raporda işkenceyi önleme anlaşmasının hayata geçirilmesini talep ettiği, işgal rejimine de idari cezalara son verilmesi ve bu konuda gereken tedbirleri alması için çağrıda bulunduğu hatırlatıldı.

fiem

Yorumlar