Siyonist Güçler El-Halil’in Beni En-Naim Beldesini Kuşatmaya Devam Ediyor

El-Halil şehrinin doğusunda yer alan Beni En-Naim beldesini kuşatan işgal güçlerinin kuşatmayı daha da ağırlaştırarak giriş ve çıkışları tamamıyla kapattığı belirtildi.  

Görüntülenme: 1093 Tarih: 18 Eylul 2016 07:10
Siyonist Güçler El-Halil’in Beni En-Naim Beldesini Kuşatmaya Devam Ediyor

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, işgal güçleri bugün (17 Eylül Cumartesi) sabah saatlerinde beldenin geriye kalan açık tek yolu olan ve Hıllat’ul-Verd diye bilinen yolu da kapatarak belde halkına uyguladığı kuşatmayı daha da ağırlaştırdı. İşgal güçleri birkaç aydır bu cadde hariç diğer bütün caddeleri toprakla doldurarak ulaşıma kapatmıştı. İşgalci askerlerin uygulaması nedeniyle belde halkının ciddi sıkıntılar çektiği ifade edildi.

İşgal güçleri Kiryat Arba’da işgal askerlerine yönelik araçlı eylem yaptığı iddiasıyla Filistinli genç Firas El-Hudur’un şehit edilmesinden sonra beldede Murad Muhammed Ebu Sakut ve Abdurrahman Halid Et-Taşli’nin evlerine baskın düzenleyip her ikisine de ifade vermek üzere istihbarata gitmeleri için tebligatta bulunurken, şehidin amcası Yusuf  El-Hudur’un evinde de aramalar yaptı.

fiem

Yorumlar