İslamî Cihad Hareketi’nin Kadın Kollarından Abbas Yönetimine Tepki

Filistin’de faaliyet gösteren İslamî Cihad Hareketi’nin kadın kolları, hareketin dün Cenin şehrinde esirlere destek için düzenlediği eyleme müdahale eden Filistin Yönetimi'ne bağlı güçlerin tutumunu protesto etmek için Gazze’de gösteri düzenledi.  

Görüntülenme: 1969 Tarih: 18 Eylul 2016 13:55
İslamî Cihad Hareketi’nin Kadın Kollarından Abbas Yönetimine Tepki

Hareketin kadın liderlerinden Ummu Samir El-Hulv yaptığı açıklamada, Filistin Yönetimi güçlerinin Cenin’de düzenlenen gösteriye sert müdahale etmelerinin temelde ilke, hak, hukuk, özgürlük, intifada ve direniş projelerine yapılmış bir müdahale olduğunu söyledi.

Ummu Samir El-Hulv yaptığı açıklamada, Filistin Yönetimi güçlerinin dün Cenin’de gösteriyi bastırmakla sadece İslami Cihad’a saldırmadığını, Filistin halkının direniş ve özgürlük ilkeleriyle intifada ve direnişi seslendiren herkese saldırmış olduğunu ifade etti.

Filistin Yönetimi güçlerinin tutumunu protesto etmek için yapılan gösteriye İslamî Cihad mensuplarının yanında kalabalık bir halk kitlesi de katıldı.

Filistin Yönetimi güçleri, hareketin Siyonist işgal rejimi zindanlarında açlık grevi direnişini sürdüren esirlere destek için dün Cenin şehrinde düzenlediği gösteriye sert bir şekilde müdahale edip aralarında gazetecilerin de olduğu birçok insanı darp etti.

fiem

Yorumlar