Filistinli Genç Efrat Siyonist Yerleşkesi'ne Eylem İçin Nasıl Gitti?

Beytlahim'in güneyinde kurulu Efrat Yahudi Yerleşkesi'nde bu sabahki bıçaklama eylemini gerçekleştiren Bahauddin Muhammed Halil Avde'nin ailesi Filistinli gencin eylem öncesi son anlarını anlattı. 

Görüntülenme: 1128 Tarih: 18 Eylul 2016 22:32
Filistinli Genç  Efrat Siyonist Yerleşkesi'ne Eylem İçin Nasıl Gitti?

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, bu sabah (18 Eylül Pazar) işyerine gitmek üzere evinden çıkarak Efrat Yahudi Yerleşkesi'nde bir işgal subayını yaralayan Filistinli gencin ailesiyle konuştu.

Aile, Bahauddin'in Beyt Cala'da bir lokantada çalıştığını ve sabah erken saatlerde işyerine gitmek üzere evden çıktığını, Filistinli gencin gerçekte nereye gittiğini ise kimsenin bilmediğini söyledi.

Bahauddin'in babasının hac ibadetini eda ettikten sonra bugün Suudi Arabistan'dan dönmesinin beklendiğini kaydeden aile, Filistinli gencin babasını kahramanca bir eylemle karşılamak istediğini ifade etti.

Bahauddin'in Nur adında bir ikiz kardeşi olduğunu bildiren aile, Filistinli gencin yaşadığı Hılletu'n-Nahle köyündeki evinden sabah erken saatlerde çıktığını, evinden sadece iki kilometre uzakta olduğu için çok iyi bildiği Efrat Yahudi Yerkeşkesi'nin girişlerinden birinde bir işgal subayını pusu kurarak koltuğunun altından bıçakladığını bildirdi.

Şehadeti göze alarak eylem yapmaya giden Bahauddin'in işgal askerlerince başından yaralandığı ve işgal rejimindeki Soroka Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi.

Efrat Yahudi Yerleşkesi bekçilerinin Filistinli gencin şüpheli hareketlerini fark ederek yerleşimcileri evlerinden çıkmamaları yönünde uyardığı fakat bölgeyi çok iyi bilen Bahauddin'in yerleşkeye sızmayı başardığı ve bıçaklama eylemini gerçekleştirdiği belirtildi.

Yorumlar