Siyonist Güçler Yılbaşından Bu Yana Filistinli 13 Balıkçıyı Yaraladı

El-Mizan İnsan Hakları Merkezi, yılbaşından bu yana işgal güçlerinin Filistinli 13 balıkçıyı yaraladığını, 119 balıkçıyı gözaltına aldığını ve 37 balıkçı teknesine el koyduğunu açıkladı.  

Görüntülenme: 739 Tarih: 20 Eylul 2016 04:02
Siyonist Güçler Yılbaşından Bu Yana Filistinli 13 Balıkçıyı Yaraladı

El-Mizan Merkezi'nin bugün (20 Eylül Salı) konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan raporda, işgal güçlerinin Filistinli balıkçılara yönelik sistematik ihlallerini sürdürdüğü bildirildi.

İhlallerin balıkçılara ateş açma, gözaltına alma, teknelerine ve av malzemelerine el koyma şeklinde gerçekleştiği kaydedilen raporda, teknelerin bakım ve onarımı ile av için gerekli malzemelerin kuşatma altındaki Gazze Şeridi'ne sokulmasına da izin verilmediği belirtildi.

İşgal güçlerinin Filistinli balıkçıları hedef alan sistematik ihlallerini şiddetle kınayan El-Mizan İnsan Hakları Merkezi, uluslararası toplumu ve özellikle de Dördüncü Cenevre Anlaşması'na imza aran ülkeleri üzerlerine düşen hukuki ve ahlaki görevi yerine getirmeye davet etti.

El-Mizan İnsan Hakları Merkezi, Filistinli sivillerin korunmasını, Gazze Şeridi'ne uygulanan ve savaş suçu sayılan kuşatmanın kaldırılmasını istedi.

fiem

Yorumlar