Hamas, Lübnan Tevhid Hareketi'ni Ziyaret Etti

İslami Direniş Hareketi Hamas, hareketin Kuzey bölgesi sorumlularından Cemal El-Şihabi liderliğindeki bir heyetle Lübnan Tevhid Hareketi lideri Şeyh Bilal Şaban'ı Trablus'taki ofisinde ziyaret etti. 

Görüntülenme: 1413 Tarih: 20 Eylul 2016 03:42
Hamas, Lübnan Tevhid Hareketi'ni Ziyaret Etti

Görüşmenin ana maddesi Bedavi Mülteci Kampı'nda yaşanan gelişmeler olurken bu konuda nasıl bir çözüm bulunabileceği ve iki toplum arasında bütün hassasiyetler gözetilerek nasıl bir uzlaşı sağlanabileceği konuşuldu. 
 
İki taraf da görüşmede Lübnan ve Filistin halklarının kardeşliğine vurgu yaparken, Lübnan ve Filistin'in birbirinden ayrılamayacağı, iki halk arasındaki ilişkilerin çok köklü ve sağlam olduğu vurgulandı.
 
Filistinlilerin yaşadığı mülteci Kampları'ndaki koşulların iyileştirilmesi konusu da görüşülürken, Şihabi, kampların da Lübnan'ın bir parçası olduğunu vurgulayarak Lübnan'ın güvenliğini ve istikrarını olumsuz etkileyecek hiçbir şeye izin vermeyeceklerini söyledi. 
 
Şeyh Bilal Şaban liderliğindeki Lübnan Tevhid Hareketi, Lübnan'daki mülteci kamplarına sık sık ziyaretler gerçekleştiriyor ve kamplardaki sorunların çözümü noktasında pek çok çalışmada bulunuyor.
İSLAMİANALİZ

Yorumlar