Gazze'ye Giden Kadın Aktivistleri Taşıyan Gemi Yoluna Devam Ediyor

Gazze ile dayanışma amaçlı bayan aktivistler tarafından hazırlanan ve iki gemiden oluşan kuşatmayı kırma gemilerinden Zeytune’nin, İtalya’nın Sicilya Adası’nın Messine Limanı’na demir attığı bilgisine ulaşıldı. 

Görüntülenme: 1886 Tarih: 23 Eylul 2016 16:38
Gazze'ye Giden Kadın Aktivistleri Taşıyan Gemi Yoluna Devam Ediyor

Gemi, İspanya’nın Barcelona limanından yola çıkarak Fransa’ya uğradıktan sonra İtalya’ya ulaştı.

Üçüncü durak olan Messine’den sonra Gazze’ye hareket edecek gemideki aktivistler Gazze halkı üzerindeki kuşatmayı kırmayı amaçlıyor.

Sicilya adasına gelen Zeytune gemisi burada bekleyen aktivistleri alırken, Barcelona’da bekleyen 15 aktivist ise, arızalanan Emel gemisi yerine yeni bir gemi arayışına girdi.Organizasyona birçok Arap ve Avrupa ülkesinden aralarında Nobel ödülü şahsiyetlerin de olduğu aktivist kadınlar yer alıyor.

Aktivistler, Emel gemisinin arızalanmasının ardından açıklama yaparak her türlü engel ve tehdide rağmen Gazze ile dayanışma eylemlerine devam edeceklerini bildirdi.

Dünya Halk Komisyonu Başkanı Dr. İsam Yusuf, Gazze’ye destek için yapmış olduğu açıklamada, Gazze kuşatmasını kırmayı amaçlayan dördüncü özgürlük filosuna destek verilmesini istedi.

Gazze’deki Kuşatmayı Kırma Komitesi Başkanı Cemal El-Hudari, konuyla ilgili açıklama yaparak Zeytune gemisini himaye etmek ve işgalcinin olası korsan saldırılarına engel olmak için uluslararası koruma talep etti.

İSLAMİANALİZ

Yorumlar