Halid Meşal, Filistin Özerk Yönetimi Başkanlığına Aday Mı Gösterilecek?

El-Bevvabe haber sitesi de İbranice yayınlanan Bugün İsrail gazetesine dayandırdığı haberinde, “Hamas’ın Halid Meşal’i görevden ayrılacak olan 81 yaşındaki Mahmud Abbas’ın yerine Filistin Özerk Yönetimi Başkanlığına aday göstereceğini” iddia etmişti.  

Görüntülenme: 878 Tarih: 25 Eylul 2016 04:23
Halid Meşal, Filistin Özerk Yönetimi Başkanlığına Aday Mı Gösterilecek?

Re’y el-Yevm gazetesi ulaştığı Hamas’lı bir kaynakla, İsmail Haniye’nin Hamas Siyasi Büro Başkanlığı adaylığı iddialarını ve Hamas seçimlerini konuştu.

Re’y el-Yevm gazetesine konuşan Hamas’lı bir kaynağın, ‘Halid Meşal’in adaylığının önünde engel teşkil eden  tüzükteki iki dönem üst üste görev yapma kuralının aşıldığını” belirtti.

Hamas’lı kaynak,  “iki dönemini tamamlayan Halid Meşal’in tekrar Hamas Siyasi Büro Başkanı olmaması durumunda, Eski Başkan ünvanıyla bazı siyasi konularda hareket tarafından görevlendirilebileceğini” söyledi.

Al-Masdar’ın Hamas seçimleriyle ilgili yayınladığı haberde, Hamas Siyasi  Büro Başkanlığı seçiminin ilk etabının Ocak ayında yapılacağı ve seçimin Nisan’a kadar devam edebileceğini  aktardı.

Haberde, Nisan’da Hamas Siyasi Büro Başkanı’nın ve üyelerinin ilan edileceği belirtildi.

Re’y el-Yewm’in ulaştığı Hamas kaynağı, İsmail Haniye’nin Hamas Siyasi Bür Başkan Adayı olduğu, bu çerçevede Katar’ın başkent, Doha’ya yerleşeceği haberlerini doğrulamadı.

Kaynak; İsmail Haniye’nin ailesinin 1948’den beri Gazze’de yaşadığı ve Haniye’nin Gazze’de yaşamaya devam edeceğini vurguladı.

İsmail Haniye’nin Hamas Siyasi Büro Başkanlığına aday olacağı, Siyasi Büronun merkezinin Doha’da olmasından dolayı hacdan sonra Gazze’ye dönmeyip Doha’ya yerleşeceği iddia edilmişti.

El-Bevvabe haber sitesi de İbranice yayınlanan Bugün İsrail gazetesine dayandırdığı haberinde, “Hamas’ın Halid Meşal’i  görevden ayrılacak olan 81 yaşındaki Mahmud Abbas’ın yerine Filistin Özerk Yönetimi Başkanlığına aday göstereceğini” iddia etmişti.

tesnim

Yorumlar