Hamdune'nin Şehadeti Sebebiyle Filistinli Esirler Açlık Grevine Gidecek

İşgal zindanlarındaki esir hareketi, Filistinli esir Yasir Ziyab Hamdune'nin bu sabah (25 Eylül Pazar) Ramon Cezaevi'nde şehit olması üzerine üç günlük açlık grevi eylemi yapılacağını duyurdu.  

Görüntülenme: 927 Tarih: 25 Eylul 2016 21:32
Hamdune'nin Şehadeti Sebebiyle Filistinli Esirler Açlık Grevine Gidecek

Filistinli Esir Kulübü, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, esir Hamdune'nin şehadetinin açıklanması üzerine işgal zindanlarında tutulan Filistinli esirlerin yüksek sesle tekbir getirmeye başladıklarını söyledi.

Esir Kulübü, Hamdune'nin şehadetiyle birlikte işgal zindanlarında tutulurken şehit olan esirlerin sayısının 208'e yükseldiğini ve 8 esirin de tıbbi ihmal sonucu serbest bırakıldıktan kısa süre sonra şehit olduğunu ifade etti.

İşgal zindanlarında ömür boyu hapis cezası mahkûmu olarak esir tutulan Yasir Ziyab Hamdune bu sabah Ramon Cezaevi'nde hayata veda etti.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre, 40 yaşındaki esir Hamdune, tıbbi ihmal sonucu geçirdiği kalp kriziyle şehit oldu.

Cenin'e bağlı Yabed beldesi sakinlerinden olan Hamdune'nin naaşının şehit olmasının ardından işgal güçlerince Soroka Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtildi.

Filistinli Esir Kulübü, esir Hamdune'nin gözaltına alındığı 19 Haziran 2003 tarihinden bu yana birçok sağlık sorunundan muzdarip olduğunu açıkladı.

fiem

Yorumlar