Gazze'ye Gidecek Kadın Aktivist Sayısı Neden Azaldı?

Uluslararası Gazze Ablukasını Kırma Komitesi, ablukayı kırma yolculuğunun ilk aşamasında İspanya'nın Barcelona Limanı'nda bozulan "Emel" gemisinin yerine başka bir geminin satın alındığını açıkladı.  

Görüntülenme: 1523 Tarih: 25 Eylul 2016 11:16
Gazze'ye Gidecek Kadın Aktivist Sayısı Neden Azaldı?

Komite Başkanı ve Özgürlük Filosu kurucu üyesi Zahir El-Beyravi, Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine yaptığı açıklamada, Özgürlük Filosu Koalisyonu'nun yeni alınan gemiye "Emel-2" adını vereceğini söyledi.

El-Beyravi, Emel-2 gemisinin de kadın aktivistleri taşıyan ve İspanya'dan yola çıktıktan sonra Fransa'ya uğrayan ve son olarak İtalya'nın Sicilya adasına ulaşan Zeytune gemisine katılacağını bildirdi.

İki geminin önümüzdeki Çarşamba günü 20 kadın aktivistle birlikte Gazze Şeridi'ne doğru yola çıkacağını belirten El-Beyravi, Emel-2 gemisinin bozulan Emel gemisinden daha küçük olduğunu ve bu nedenle gemilerle Gazze'ye doğru yola çıkacak kadın aktivist sayısının daha az olacağını ifade etti.

El-Beyravi, gemilerde yeterli yer olmadığı için birçok kadın aktivistten özür dilendiğini kaydederek, yola devam edecek aktivistlerin belirli kriterlere göre tespit edildiğini açıkladı.

El-Cezire kanalı spikerlerinden Hatice Bin Ganna, gemilerde yeterli yer olmadığı için diğer kadın aktivistlerle birlikte Gazze'ye doğru yola devam edemeyecek olmasından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

fiem

Yorumlar