Filistinli Direniş Grupları: Esir Hamdune'nin Şehadetinden İşgal Yönetimi Sorumlu

Filistinli gruplar geçirdiği kalp krizi sonrası Soroka Hastanesi'nde hayatını kaybeden Filistinli esir Yasir Hamdune'nin şehadetinden işgal yönetimini sorumlu tuttu.  

Görüntülenme: 1095 Tarih: 25 Eylul 2016 22:51
Filistinli Direniş Grupları: Esir Hamdune'nin Şehadetinden İşgal Yönetimi Sorumlu

İslami Direniş Hareketi (Hamas), esir Yasir Ziyab Hamdune'nin işgal rejimi zindanlarında kasıtlı tıbbi ihmal nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi.

Hamas sözcülerinden Sami Ebu Zuhri, Filistin halkının her türlü yolla işgal zindanlarındaki esirleri özgürlüğe kavuşturma ve çektikleri sıkıntılara son verme hakkı olduğunu ifade etti.

Hamas'ın esirleri işgal zindanlarından kurtarma sözüne sadık olduğunu belirten Ebu Zuhri, uluslararası çevrelerden de Filistinli esirler dosyasına yaklaşımlarında çifte standarda son vermelerini istedi.

Fetih Hareketi sözcüsü Usame El-Kavasimi de esir Hamdune'nin işgal zindanlarında hayatını kaybetmesinden işgal hükümetinin sorumlu olduğunu söyledi.

El-Kavasimi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Hamdune'nin şehadetinin esirleri özgürlüklerine kavuşturmak için çalışma azimlerini artırdığını belirtti.

Halk Cephesi sözcüsü Halid El-Ezbet, Hamdune'nin şehadetinin işgal rejiminin esirlere ve Filistin halkına uyguladığı sistematik tasfiye zincirinin açık bir kanıtı olduğuna dikkat çekerken, Direniş Komiteleri de Hamdune'nin şehadetinin esirlerin işgal zindanlarında çektikleri sıkıntıların büyüklüğüne işaret ettiğini bildirdi.

fiem

Yorumlar