Siyonist Yerleşimciler Filistinlilere Ait İnşaat Halindeki Bir Evi Yaktı

İşgal güçleri Cenin başta olmak üzere Batı Yaka'nın çeşitli bölgelerine baskınlar düzenlerken, Yahudi yerleşimciler Filistinlilere ait inşaat halindeki bir evi yaktı.  

Görüntülenme: 1010 Tarih: 27 Eylul 2016 00:13
Siyonist Yerleşimciler Filistinlilere Ait İnşaat Halindeki Bir Evi Yaktı

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, Yahudi yerleşimcilerin Nablus'un güneyindeki Burin beldesinde inşaat halindeki bir evi ateşe verdiklerini bildirdi.

Sivil Savunma İdaresi, dün gece saat 11.53’te Burin'in kenar mahallelerinden birinde inşaat halindeki bir evin Yahudi yerleşimcilerce kundaklandığı ve yandığı ihbarının geldiğini, evin çevresinde toplanan halkla birlikte itfaiye ekiplerinin yangını söndürdüğünü, inşaattaki ahşapların ve inşaat malzemelerinin yandığını ifade etti.

Öte yandan, işgal güçlerinin Nablus'un batısındaki El-Ayn Mülteci Kampı sakinlerinden Marsil Es-Savalihi isimli genci gözaltına aldığı ve baskın sırasında kampta çatışmaların yaşandığı kaydedildi.

Görgü tanıkları, işgal devriyelerinin sabah erken saatlerde Nablus'un batı bölgesine, Asira Caddesi'ne ve El-Ayn Mülteci Kampı çevresine baskın düzenlediğini, Marsil Es-Savalihi'yi evinde gözaltına alarak bilinmeyen bir yere götürdüğünü söyledi.

İşgal güçlerinin Cenin'e bağlı Yabed beldesine baskın düzenlediği, kalp krizi geçirerek işgal zindanlarında şehit olan esir Yasir El-Hamdune'nin doğum yeri olan beldede gerginliğin yüksek olduğu, işgal güçlerinin ayrıca Cenin kentine baskın düzenleyerek üç kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.

fiem

Yorumlar