Filistinli Esirin Siyonist Rejim Zindanlarında Şehadeti Nablus'ta Protesto Edildi

Esirlere Destek Milli Komitesi, esir Yasir Hamdune'nin tıbbi ihmal nedeniyle işgal zindanlarında hayatını kaybetmesini protesto amacıyla dün Nablus'taki Kızılhaç binası önünde gösteri düzenledi.  

Görüntülenme: 964 Tarih: 27 Eylul 2016 22:36
Filistinli Esirin Siyonist Rejim Zindanlarında Şehadeti Nablus'ta Protesto Edildi

Protesto gösterisine esir aileleri, Filistinli grupların liderleri ve milletvekilleri de katılırken, esir Hamdune'nin posterlerini taşıyan göstericiler işgal zindanlarında Filistinli esirlere uygulanan kasıtlı tıbbi ihmal politikasını kınadı.

Filistinli Gruplar Koordinasyon Komitesi ve Esirlere Destek Komitesi adına konuşan Mahir Harb, işgal zindanlarındaki tıbbi ihmali eleştirerek,  esir Hamdune'nin şehadetinden tamamen işgal yönetiminin sorumlu olduğunu söyledi.

Harb, uluslararası kurumlardan ve Kızılhaç'tan sessizliklerini bozarak Filistinli esirler ve özellikle de hasta esirler konusunda üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmelerini istedi.

Cenin'e bağlı Yabed beldesi sakinlerinden Filistinli esir Yasir Ziyab Hamdune dün sabah Ramon Cezaevi'nde kalp krizi geçirdikten sonra kaldırıldığı Soroka Hastanesi'nde hayata veda etti.

fiem

Yorumlar